Biografie

Maerten

MAERTEN is een singer-songwriter/producer uit Zwolle die Nederlandstalige popmuziek maakt. Naast dat hij het publiek kan beroeren door zelf achter zijn piano zijn kleine intieme liedjes ten gehore te brengen, is hij zich nu ook aan het ontpoppen tot een ware festivalartiest met zijn elektronische producties. Zo heeft hij met zijn single “De Ruimtereis” al deelgenomen aan “We Support Your Stage” van Bax Music & “Het Regio Songfestival” van Overijssel.

De artiestennaam komt van de volledige naam van MAERTEN (Rick Maarten Tempelaar). Hij was op zoek naar een naam die goed bij zijn Nederlandstalige muziek zou passen en het antwoord bleek dichter bij huis te liggen dan verwacht.

De muziek leent zich voor grote podia, maar ook juist weer voor intiemere locaties. In de zomer van 2022 stond MAERTEN met een grote bezetting in Poppodium Hedon in Zwolle met zijn show “Jij Krijgt Mij Echt Niet Meer Klein”, maar hij was ook te zien in een kleine bezetting bij onder andere “Gluren Bij De Buren”, “IDAHOTIQZ” & de talkshow “Niki Today” op OUTTV.

De onderwerpen zijn altijd te betrekken op de persoonlijke ervaringen van MAERTEN. Ook al lijken sommige teksten op het eerste oog soms wat aan de oppervlakte, er schuilt altijd een diepere laag onder. Voor de luisteraar die gewoon van de muziek wilt genieten is er dus genoeg ruimte, maar de luisteraar die tussen de regels door leest zal een dieper verhaal ontdekken.